Kırım’daki doğal su ve çamur her derde deva




Dünyanın her yerinden gelen hastalar, Kırım’ın Saky Bölgesi’ndeki doğa harikası çamurda yaklaşık 250 yıldır kısırlıktan, şekere, ereksiyondan, kalp rahatsızlıklarına ve yüksek tansiyondan şişmanlığa kadar pek çok hastalık için tedavi oluyor.
Sakropol Çamurla Tedavi ve Rehabilite Merkezinin Genel Müdürü Dr. Prekonoviç, yapılan kontrollerden sonra 3 haftaya kadar uzanan bir tedavi programı sonucunda başarının yüzde 90’ı geçtiğini söyledi.
Saky Valisi İvkin Andrey İnkolayeviç, 2 yıldır hizmette olan 400 yataklı sağlık merkezinin yüzde yüz doluluk oranıyla çalıştığını ve 44 ülkeden çamurla tedavi için hastaların başvuru yaptığını ve halen binlerce kişinin de sıra beklediğini açıkladı. Vali İnkoloyaeviç bölgeye yatırım yapmak isteyen Türk işadamlarına da her türlü kolaylık ve teşviki sağlamaya hazır olduklarını söyledi. AB ülkeleri ve Amerika’nın Kırım’a uyguladığı yaptırımlara rağmen dünyanın 44 ülkesinden binlerce hasta, doğal çamur ve bölgeye özel doğal su ile tedavi olmak için, Saky Bölgesindeki Sakropol Sağlık merkezinde aylarca sıra bekliyor. Kırım’ın Saky bölgesinin Valisi İvkin Andrey İnkolayeviç, bölgede sağlık turizmi için yatırım yapmak isteyen Türk yatırımcılara çağrıda bulunarak, “Her türlü destek, teşvik ve yardımı vermeye hazırız” dedi. Sakrpolol Sağlık Merkezi Genel Müdürü Dr.Viktor Miyagkov Prekonoviç çamur ve doğal suyla tedavide kısırlıktan ereksiyona, şişmanlıktan kalp ve mide rahatsızlıklarına, yüksek tansiyondan şekere kadar pek çok hastalığa yüzde 90 oranında çare bulunup tedavi edildiğini açıkladı.
Saky’deki bu doğal çamur ve su ile tedavi merkezinde deneme seanslarına giren pek çok Türk işadamı adına açıklamada bulunan Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Tahir Nursaçan, “Vücuda müthiş bir zindelik ve dinçlik veriyor. İnanılmaz bir rahatlık hissediyorsunuz. Bence bugüne kadar adeta saklı kalmış bu bölgeye sağlık turizmi adına muhakkak ve hemen yatırım yapılmalı. Bunu Türkiye’deki yatırımcı arkadaşlarımıza da anlatacağım” dedi.
44 ÜLKEDEN BİNLERCE HASTA
Kırım’ın Saky bölgesinde yaklaşık 250 yıldır çeşitli hastalıkların çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan çamur ve doğal su son dönemde çok büyük ilgi görüyor. AB ülkeleri ve Amerika’nın yaptırımlarına rağmen 44 ülkeden binlerce kişinin tedavi amaçlı bölgeye geldiği açıklanırken, bir o kadar hastanın da tedavi için sıra beklediği belirtildi.
Saky’de bulunan Sakropol Sağlık Merkezi’nin Genel Müdürü Dr. Dr. Viktor Miyagkov Prekonoviç, tanrının bir lütfu olduğunu söylediği çamur ve doğal suyun dünyada sadece Saky bölgesindeki doğal gölden çıktığına dikkat çekti. Dr. Prekonoviç şöyle devam etti; “En başta kısırlığa çare olmak üzere, ereksiyondan, prostata, zayıflamadan, şekere, prostattan kalp ve mide rahatsızlıklarına ve yürüme bozukluğu, yüksek tansiyona kadar pekçok rahatsızlık bu merkezlerde tedavi ediliyor. Çok uygun ücretlere hastalığın durumuna göre 1-3 hafta süren tedavi sonucunda başarının yüzde 90’ı geçtiğini söyleyebilirim. Yaptığımız ön kontrol ve tetkiklerden sonra tedavi olabilecek hastalarımıza program uyguluyoruz, olamayacakları kesinlikle tedavi için kabul etmiyoruz.”
TEDAVİ NASIL UYGULANIYOR
Saky göllerinden çıkarılan çamurların, gölün doğal suyuyla bir işlemden geçirip çamuru ısıttıktan sonra bunun sıcak şekilde vücuda sürüldüğünü açıklayan Dr. Viktor Miyagkov “Daha sonra battaniye ile sarıyoruz ve bu şekilde 20 - 40 dakika kadar duruyor hastamız. Bu sayede çamur bileşenleri deriden kana geçiyor ve kandaki bozulan yıpranan hücreler tamir ediliyor. Bu sayede de kanın akışı hızlanıyor ve kan tekrar eski güçlü haline gelerek vücuttaki fonksiyonlarını tam olarak yerine getirmeye başlıyor. Tedavinin özeti budur” diye konuştu.
PROSTAT VE KISIRLIĞA DOĞAL TEDAVİ
Dr. Viktor Miyagkov prostat tedavisinde de gölün özel suyunun kullanıldığını ifade ederek, “Hastalarımız bu su masajlarıyla düzenli aralıklarla tedavi görüyor ve sonuçta prostatlı bölgedeki tıkanıklıklar ve bozukluklar doğal yöntemle tedavi edilmiş oluyor” dedi.
Dr Viktor Miyagkov kısırlık tedavisinde de sağlık merkezinin çok başarılı olduğunu belirterek, “Aynı şekilde bu çamur ve göl suyu ile yapılan tedavi için çiftlerin birlikte gelmesi şart. Böylece asıl rahatsızlığın kimde olduğu hemen tespit edilerek tedavi daha kısa sürüyor ve daha kesin sonuç veriyor. Bu yöntemde de gerek yumurtalıklarda gerekse spermlerdeki tespit edilen rahatsızlıklar, dengesizlik ya da benzeri tıkanıklıklar doğal yöntemle gideriliyor. Bu yöntemle tedavi olup hiçbir ameliyata gerek kalmaksızın çocuk sahibi olan binlerce hastamız var” ifadelerini kullandı.
Saky Valisi İvkin Andrei İnkolayeviç, Sakrapol Sağlık Merkezinin 2 senedir hizmet vermeye başladığını hatırlatarak, 400 yataklı bu merkezde özellikle kısırlık, güzelleşme ve zayıflama ile yürüme ve şeker hastalıklarının büyük oranda tedavi edildiğini söyledi. İnkolayeviç , hastaların büyük oranda Rusya’dan geldiğini ama toplamda 44 ülkeden ziyaretçileri olduğunu ifade etti.
ZAYIFLAMA VE GÜZELLEŞMEYE BİREBİR
Saky bölgesindeki doğal gölün suyu ve çamuruyla yapılan özel bileşimlerin farklı yöntemlerle ısıtılarak vücuda uygulandığı zayıflama ve güzelleşme seanslarında başarı ise neredeyse yüzde yüze yakın olduğu belirtiliyor. Cilde müthiş bir yenilenme ve dirilik verdiği belirtilen bu tedavide yağlı bölgelerdeki birikmiş yağların da aynı doğal yöntemle eritilip vücuttan atıldığı ifade ediliyor.
Zayıflama için uygulanan çamur ve doğal su ile yapılan tedavi yöntemleri sonrasında 3 ayda 25 kilo verildiğini kaydeden Dr. Prenkoviç, “Buradaki en önemli husus, bu süre içinde kişi istediği şekilde canı ne çekiyorsa o yemekleri yemeye devam ediyor. Çünkü bu bir rejim vs. yöntemiyle yapılan tedavi yöntemi değil bilakis doğal uygulamalarla vücuttaki yağın yakılması yöntemine dayalı tedavi yöntemidir” dedi.
CEM ATAKAN

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen konuyla alakalı yorumlar yapın. Kırımın Sesi