VATAN KIRIM’DAN AÇIK MEKTUP



Sovyetler dağıldıktan sonra, Kırım - Türkiye ilişkileri tekrar canlandıktan sonra, seneler devamında yanlış yolda yürüdüğümüzü kim fark etti aranızda?
Kırımdaki vatandaşlarımız her zaman Türkiye’ye yardım için başvurduklarında, mecazi anlamda "açız", "karnımızı doyurun" diye yardım istediler.
İşte bu yanlıştı. Elbette ki Türkiye’den gönderilen yardımlar çok faydalıydı. Bilhassa kırım milletinin bazı fertleri için..
Ama asıl mesele şu ki, keşke "yemek, erzak, su, giyim, iki-üç bina, on-onbeş teknoloji aleti" yerine GÜÇ isteseydik. BAĞİMSİZ, MUHTAR DEVLET olabilmek için AKİL, FİKİR, DESTEK isteseydik. Tabiki, varlık içinde değildik.
Durumumuz çok zordu, yoksulduk. Ama açlıktan ölmüyorduk, deftersizlik-kalemsizlikten, üstümüze giyecek fazla elbisemiz olmadığından da ölmüyorduk.
Fakat iplerin elinde olduğu bazı şahıslar dikkati böyle küçük, ve aslında çok önemli olmayan bu şeylere yönlendirdiler.
Ve milletin asıl gaye ve maksadı olması gereken fikirden uzaklaştırdılar. Asıl maksat ne olmalıydı peki? 50-60 yıl önce mücadele eden milliyetçilerimizin hayali ne idi ?
Sadece vatana geri dönebilmek mi? Öyle değil işte. Rahmetli babamın maksadı ve hayali sadece "ne olursa olsun, kimin emrinde olursa olsun, yeter ki sürgün yerlerinden vatana dönebilmek" değildi. En büyük hayal ve gaye HÜR, MUHTAR, ÖZERK, BAĞIMSIZ bir Kırım idi. Buna hakkımızda, mücadele edebilmek için fırsatımız da vardı. Şimdi de var, ama artık daha da zor şartlar altında.
Keşke o zamanlar Türkiye’den gerçek anlamda ihtiyacımız olanı söylemeyi becerebilen insanlar olsaydı.
Herkesin kendi toprağında olduğu gibi bizim de vatanımız da hükümdar olmaktan doğal ne olabilir ki?
Eminim, Türkiye yanımızda dururdu, böyle bir durumda. Ama öyle olmadı.
Çünkü Türkiyeden ne istenildiyse onu vermeye çalıştı Türkiye bize. "Ağlamayan bebeğe mama verilmez", Türkiye, ondan istenilen şekilde destek oldu. ihtiyaç böyle küçük şeylerden gösterildiği için destekte o şekilde oldu yani. "Bize gerçek anlamda sahip çıkın, bizim sizin yardımınıza, gücünüze ihtiyacımız var, özgürlüğümüz yolundaki mücadelemizde arkamızda, yanımızda durun " deseydik, cesurca ortaya koysaydık asıl gerçek amacımızı, Türkiye illaki yanımızda, arkamızda oldurdu .Ve büyük ihtimal ile şu anda bağımsız Kırım devleti olurdu..veya en azından o bağımsızlığa yaklaşmak üzere olurduk.
Emine HALİL

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen konuyla alakalı yorumlar yapın. Kırımın Sesi