Batı Avrupa Kırım Tatar Dayanışma ve Kültür Merkezi Genel Başkanı Rafet Karanlık DQTK ve Türkiye Diasporasından Dernekleri Misafir Etti

rafet karanlık ümit silit


Kırım Tatarları Diaspora kongresinde Teşkilatlardan sorumlu G. Başkan yardımcısı görevine getirilen Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit ve diaspora Teşkilatları heyeti üyeleri Recep Şen (Kırım Gelişim Vakfı Genel Sekreteri),Şükrü Öner Bursa Kırım Tatar Türkleri Başkanı), .- Ergin Batur (Etimesgut Kırım Tatarları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı) Almanya'ya geldi.
Stuttgart'ta Hollanda Kırım Vakfı Başkanı Mehmet Pekcan tarafından karşılanan heyet bilgi alışverişinde bulunmak için Almanya'nın Giessen şehrindeki Batı Avrupa Kırım Tatar Dayanışma ve Kültür Merkezi Genel Başkanı Rafet Karanlık ile buluştular. Toplantıya Kırım Tatar Diaspora kongresi yönetim Kurulu üyesi Avrupa temsilcilerinden Ahmet Özay ve Romanya'dan Batı Avrupa Kırım Tatar Day. ve Kültür Merkezi üyesi Abdülgani Sunay da katıldı.
Avrupa'daki lobi çalışmaları ve Kırım Dernekleri hakkında bilgi alan heyet üyeleri aynı zamanda Batı Avrupa Kırım Tatar Day. ve Kültür Merkezi binasının da bulunduğu Asslar Roxy Restaurant'ın sahibi Uğur Gül Börücan tarafından ağırlandı.
Giessen'den Köln'e geçen heyet Almanya'daki temaslardan sonra Belçika ve Hollanda'yı ziyaret ederek Hollanda'da KTMM temsilcisi ve Hollanda Tatar Derneği başkanı Mehmet Tütüncü ile Hollanda Nogay Vakfını'da ziyaret edecek.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen konuyla alakalı yorumlar yapın. Kırımın Sesi