BALIKESİR KIRIM TATAR KERMESİNE YOĞUN İLGİ

balıkesir kırım tatar kermes

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Balıkesir Şubesinin geleneksel olarak düzenlediği kermese Balıkesir halkı yoğun ilgi gösterdi.
Kırım Tatar Dernek Başkanı Av Figen Seymen Erdem yaptığı konuşmada Kermesimize destek veren bütün hemşerilerimize, siyasilere, Sivil Toplum Kuruluşlarına çok teşekkür ediyorum.



26 Şubat 2014 te Kırımın Ruslar tarafından işgal edilmesi üzerine İşgalci Kırım Yönetimi Kırım Tatarlarına adeta cenneti vaat etti, Kırımın Rusya’ya katılması için referandurum düzenledi. Kırım Tatarları bu referandumu protesto ettiler.
Kırım işgal yönetimi önce Liderimiz Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu’nu daha sonra Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı Refat Çubarov’un Kırıma girişini yasakladılar.
Kırımlı aktivist Aktem Çiygöz başta olmak üzere liderlerimiz hapishanelere atıldı.
Kırım’da yayın yapan Dünyadaki tek Kırım Tatar televizyonu ATR kapatıldı. Kırım tatarca yayın yapan bütün radyo ve gazeteler kapatıldı.
10 larca gencimiz kaçırılarak ya idam edildi veya araç bagajlarında kafalarına kurşun sıkılarak infaz edildiler.
1944 soykırım gününde 1240 olan camimizden, 1990 senesinde 300 cami kalmıştı. Şimdi cami cemaati işgal yönetimi tarafından fişlenmektedir.
Kırımda yaşayan Kırım Türklerine Türkiye Cumhuriyeti Davet çıkartıp isterlerse Türkiye’ye gelebileceklerini söylemiştir. Bu teklife şiddetle karşı çıkan Kırım Türk Tatarları biz Vatan Kırımda öleceğiz cevabını verdiler.
Bugün Kırımda İnsan Hakları yoktur. Dünyadaki hiçbir insan hakkı kuruluşu Kırım’a girememektedir.
Kırım Tatar Halkının Türkiye’den tek beklentisi İnsan Hakkı İhlallerine son verilmesi konusunu Dünya Kamuoyuna taşımasıdır.
Kırım Tatar Cumhuriyetinin Naaşı Karadeniz’e parçalanarak atılan Cumhurbaşkanı Noman Çelebicihanın söylediği gibi ‘Tarihin er geç yazacağı mesut ve müstakil KIRIM’dır. dedi





0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen konuyla alakalı yorumlar yapın. Kırımın Sesi