DÜNYA KIRIM TATAR DERNEĞİ VE DERSAADET PLATFORMU BAŞKANI Mehmet Kamil Berse Milletvekili Adayı

mehmet Kamil berse milletvekili adayi

  Dünya Kırım Türkleri Kültür ve İktisadi İşbirliği Derneği ile DERSAADET Kültür Platformu Genel Başkanı Mehmet Kamil Berse TBMM 26.dönem Ak parti İstanbul 2.bölge aday adayı oldu.
   Mehmet Kamil Berse Kiriminsesine yaptığı açıklamada ‘İstanbul –Fatih te doğduğu evde oturan, Dersaadet kültürü ile yetişmiş, kırım göçmeni 160 yıllık İstanbullu bir ailenin evladıyım.
Hayatım boyunca, sosyal hayatın hep mücadele tarafında; hakkın, hukukun savunucusu oldum.
  İyiyi, güzeli, doğruyu destekleyen içtimai bir yapım var. Bu uğurda ülkemin vatandaşlarının her türlü dertleri benim derdimdir. Önemli olan dertlere derman olmak, dertsiz bir toplum için, ülkemin gelişimi için, ekonomik ve toplumsal yapıyı dünya standartlarının üstüne çıkarmak için tüm çabayı göstermekle mükellefim.
  Şehirli olmanın bilinci ile kültürümüze sahip çıkmak, kültürümüzü sanatımızı,  tarihî mirasımızı her ortamda korumak ve kollamak, genç nesile bu düşünceyi anlatmak ve bilinçlendirmek için günü geceye ekleyen çalışma azmim var.
  Önce bayrak, vatan, millet duygularımı etin tırnaktan ayıramadığı vahdet bilinçli hasletler olarak ülkemin insanlarına yılmadan anlatmak gibi bir vazifem var.
  Vatan topraklarımız dışındaki soydaş ve akraba topluluklarımızın dertlerini, sorunlarını, ihtiyaçlarını karşılamak, savunucusu sözcüsü olmak, onların yanında olduğumuzu her daim ifade etmek gibi ödevim var.
 Özellikle ata topraklarım ve akrabalarım kırım ve kırımlı kardeşlerimin 230 yıldır devam eden insanî mücadelelerinin takipçisi olacağım,  bu uğurda ömrümü vakfetmek gibi sorumluluğum var.
  Dünyanın neresinde olursa olsun, zulme uğrayan yardım bekleyen, vatanlarında garip ve parya yapılmaya çalışılan, katledilmeye çalışılan Müslüman milletlerin sorumlu sözcülüğü ve yılmaz savunuculuğunu yapmak gibi bir bilincim var.
  Bütün bu sorumluluklarımı gücüm yettiğince bugünde yerine getirmekteyim.
  Ancak sorumlu konumda, ülkeme ve milletime faydalı hizmetleri daha sağlam temelde yerine getireceğime inanıyorum.
   Bu sebeplerle; TBMM 26.dönem Ak parti İstanbul 2.bölge aday adayıyım.
Aziz milletime arz ediyorum.


0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen konuyla alakalı yorumlar yapın. Kırımın Sesi