AVRUPA KIRIM TATAR DERNEKLERİ GENELKURMAYA TAZİYE MEKTUBU YOLLADI

avrupa kirim tatar rafet karanlık
Avrupa'da bulunan Kırım Tatar Türk Dernekleri, Türkiye son günlerde peşpeşe şehit haberleri ile sarsılırken Dağlıca bölgesinde hain saldırı sonucu 16 askerimizin şehit düşmesi üzerine T.C. Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar paşa'ya bir taziye mesajı göndererek duydukları üzüntüyü dile getirdiler.
Almanya, Hollanda, Fransa ve İsviçre’deki Kırım Tatar Türkleri Dernekleri ve temsilcilikleri adına Batı Avrupa Kırım Tatar Dayanışma ve Kültür Merkezi G. Başkanı Rafet Karanlık imzası ile yazılan ortak mektubun metni şöyle:

Sayın Hulusi AKAR
T.C. Türk Silahlı Kuvvetleri
 Genel Kurmay Başkanı


Saygıdeğer Komutanım,

Biz; Kırım Tatar Türkleri için Türkiye ak topraklar olarak bilinmektedir. Son yüzyıllar içinde de Türkiye bizim için kucağını açan bir anavatandır.

Bugün; Türklük ailesinin bireyleri olarak mensubu olmakla gurur duyduğumuz Türkiye Cumhuriyetinin yaşadığı acıları yüreğimizde hissetmekteyiz.

Son iki ayda her gün şehit haberleri ile bağrımız dağlanırken başkanı olduğunuz Türk Silahlı Kuvvetlerinin 16 mensubunu hain bir saldırı sonucu şehit vermeniz her Türk gibi bizleri de derin acılara boğmuştur.

Büyük Türk milletinin bu tür hain saldırılarla diz çökertilemeyeceğinin bilincinde olarak menfur saldırılar sonucu verilen şehitlerimizin hepsine yüce Tanrıdan rahmet dilerken, şahsınızda bu saldırılar sonucu yaralanan askerlerimize de acil şifalar dileriz.

Avrupa’da yaşayan Kırım Tatar Türkleri olarak her türlü göreve hazır bulunduğumuzu arz ederiz.

Almanya, Hollanda, İsviçre ve Fransa
Kırım Tatar Türkleri Dernekleri adına

Batı Avrupa Kırım Tatar
Dayanışma ve Kültür Merkezi
Genel Başkanı

Rafet Karanlık


0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen konuyla alakalı yorumlar yapın. Kırımın Sesi