Rusya, Ukrayna'dan Kırım'a sınır engeli koydu.Gıda Maddeleri Alınmıyor

kirima tasinan gida maddeleri


 Rusya, Ukrayna'dan Kırım'a gıda maddeleri taşıyan kamyonların sınırdan geçişini 25 Haziran itibariye tek taraflı yasakladığını ilan etti

 Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin (FSB) Sınır Muhafaza İdaresi, Ukrayna’nın Kırım'a gıda ve benzer ürünleri taşıyan kamyonların geçişini yasakladığını bildirdi. Ukrayna Sınır Güvenlik Teşkilatının 25 Haziran tarihinde geçişleri tek taraflı olarak yasakladığı belirtildi.

 FSB’nin yaptığı açıklamada, “Bu ablukanın amacı, Kırım’ın ekonomisini ve gıda tedarikini istikrarsız hale getirmek ve Kırım’a gerekli ürünleri sağlama konusunda Rusya’yı daha çok para harcamaya zorlamak” diye iddia edildi.

 FSB, Ukrayna’nın anakarasında yarımadaya 250 kamyonun giremeyip sınırda beklediğini bildirdi. Sınırda en çok Herson, Nikolayev ve Odesa’dan gelen kamyonların biriktiği kaydedildi. Kırım Rus yönetimi daha önce Kırım sakinlerinin ihtiyaçlarını neredeyse tamamen Rusya’dan getirilen ürünler ile karşılandığını ileri sürmüştü. Kırım Rus yönetimi, yarımadanın gıda konusunda Ukrayna’ya bağlı olmadığını iddia etmişti. FSB’nin gösterdiği tepki ise Kırım'ın ihtiyaçlarını Rusya'dan sağladığına dair sözleri yalanlıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen konuyla alakalı yorumlar yapın. Kırımın Sesi