KIRIM TATAR MİLLİ MECLİS DUYURUSU


QTMM DUYURU

   Meclisimiz Simferopol'de toplandı.
   Simferopol 21 Mart 2015 günü Kırım Tatar halkının Meclisi Simferopol'de toplantısı düzenledi. Toplantı ya 30 mevcut üyeden 9 u video ile toplam 24 üye katıldı. 
Toplantıya Denetim komisyonu Başkanı Ali Özenbaş başkanlık yaptı Toplantıya Kiev’den video Skype ile Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı Refat Çubarov ve Kırım Tatar Halkının Lideri Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu katıldı. 

    Toplantının Gündemine göre 5 madde görüşülmüştür.
1. Kırım Tatar halkının Milli Meclisi Başkan Yardımcısı, Kırım Milli Meclisi Meclis ve görevleri Başkanı başkanlığının bileşiminde değişiklikler. 
2-Kırım Tatar halkının soykırım kurbanları anısına anıt olayların hazırlanması ve holdingin 
3-Kırım'da siyasi zulüm 
 4-Kırım Tatar dilinde eğitim ve kamusal yaşam Kırım tüm alanlarında Kırım Tatar dilinin kullanımı
 5-Kırım'da Kırım Tatar medyanın kritik durum Toplantıda, Kırım Tatar halkının Meclis çoğunluğunun oyu ile kullanılan randevuları, yapılmıştır. 
    Böylece, Meclis Başkan Yardımcılığına Nariman Celal seçildi. Nariman Celal Kırım Millli Meclis çalışmalarını da denetleyecek 
Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcılığına İlmi Umer seçildi ve böylece Kırım Tatarlarının temsili gövdesinin başkanlığının üyesi oldu. 
    Toplantının ardından, 18 Mayıs 1944 kurbanları anısına hazırlanmak için organizasyon komitesi ve çalışma grubu kurma kararı oldu. 
    Diğer sorular talimatlar verildi günü, onlara nihai karar Meclis sonraki toplantısında alınacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen konuyla alakalı yorumlar yapın. Kırımın Sesi