Erdoğan:Kırım Tatarları Duruşlarından taviz vermedi.



Kırım Tatar Kardeşlerimizin sorunlarını her platformda dile getiriyoruz 


Erdoğan:Kırım Tatarları Duruşlarından taviz vermedi 

   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli İş birliği Konseyi'nin (YDSK) dördüncü toplantısı vesilesiyle geldiği Ukrayna'nın başkenti Kiev'de, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile ortak basın toplantısı düzenledi. 
   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Biz bu ortaklığın gereği neyse onu yapmanın gayreti içindeyiz ve bugün burada onun için bulunuyoruz. Kırım dahil Ukrayna’nın egemenliğine, toprak bütünlüğüne desteğimizi her platformda ifade ettik. Ukrayna’nın Avrupa kurumlarıyla ilişkilerini geliştirme isteğini meşru kabul ediyoruz ve bunu destekliyoruz. Ukrayna ile kriz kelimesinin bir arada anılması bizleri üzmektedir. En büyük arzumun bu zor zamanların bir an önce aşılması ve barışın sağlanmasıdır.” 
   Ukrayna’nın toprak bütünlüğü temelinde çözüm bulunmasını diliyoruz. Bu bağlamda 12 Şubat’ta Minsk’te imzalanan mutabakatı destekliyor ve önlemler paketinin bütüncül bir şekilde uygulanmasını temenni ediyoruz. Açılan bu fırsat penceresi sonuna kadar aralanmalıdır. Türkiye olarak tarihi ve kültürel bağlarımızın bulunduğu Kırım’da duruşlarından taviz vermeyen Kırım Tatar Türklerinin durumlarını izliyoruz. Kardeşlerimizin sorunlarını gündeme getirmeyi sürdüreceğiz. Değerli dostumun liderliğinde köklü reformlar gerçekleştirmek isteyen bir yönetimin olduğunu görüyoruz. Biz de stratejik ortağımıza elimizden gelen desteği vermeyi sürdüreceğiz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen konuyla alakalı yorumlar yapın. Kırımın Sesi