AB’deki Türk Milletvekillerine Kırgınız


AB’deki Türk Milletvekillerine Kırgınız 

   Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından Konyalı sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, iş dünyası kuruluşları ve üniversitelerden yaklaşık 2000 temsilcilinin katılımıyla “AB’ye Üyelik Süreci ve Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi” konulu Sivil Toplumla Diyalog toplantısı Konya Dedeman Otel'de düzenlendi. 
    Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır, katıldığı toplantı kapsamında Yeni AB İletişim Stratejisi ve müzakere sürecimize ilişkin değerlendirmelerini paylaştıktan sonra, samimi bir diyalog ortamında katılımcılar ile görüş alışverişinde bulundu. 
   Toplantıda ayrıca, Yeni AB İletişim Stratejisi çerçevesinde yürütülecek projelerin finansmanı ile ilgili olarak, Erasmus + Programı ve Türkiye-AB Mali İşbirliği Programı kapsamında sivil toplum kuruluşlarına verilen destekler konusunda bilgilendirme ve sunumlar yapıldı. 

    Toplantıya katılan Sivil toplum kuruluşları temsilcileri konuşma yaptı.
   Seydişehir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa SARIKAMIŞ toplantıda yaptığı konuşmasında;
 
“ 18 Mayıs 1944’de toplu sürgün ve soykırıma uğrayan Kırım tatarları, geride 1240 cami ve medrese bırakmışlardı. 1989 yılında liderimiz İnsan Hakları savunucusu Mustafa ABDÜLCEMİL KIRIMOĞLU ’nun önderliğinde İlhak edilmiş vatanlarına, en zor şartları ve tüm imkansızlıkları zorlayarak, vatan sevgisi imandandır coşkusuyla geri dönmeye başladılar. Vatanlarına döndüklerinde baktılar ki Kırım’da 30 cami var. Evleri ibadethaneleri, okulları, mezarlıkları bütün değerleri yok edilmiş. 
   Vatan Kırıma tekrar döndüklerinde atılan filizler yeniden yeşermeye başlamışken 27 Şubat 2014 yılında Kırım Rusya tarafından tekrar işgal edildi. Putin Kırım tatarlarına adeta cenneti vaat etmişti. Sonra bir baktık ki, liderlerimiz ve Milli Meclis Başkanımız Mustafa ABDÜLCEMİL KIRIMOĞLU yeniden, Kırım’dan sürgün edildi. KTMM yöneticileri sudan bahanelerle hapse atıldı. 18 genç kaçırıldı. Bunlardan bazıları asılarak ve otomobil bagajlarında infaz edildi. Şimdi Siz Ruslarla anlaşın diyorlar. Bu canilerle nasıl anlaşılır? Kırım İşgal olduğunda, Dışişleri Bakanı olan Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu Kiev’de Liderimiz Mustafa ABDÜLCEMİL KIRIMOĞLU ile görüşüp olaylar ve bölgedeki son durumları masaya yatırdı. Yakında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Ukrayna ziyaretinde liderimizle görüşecek olması bizlere ümit vermektedir. 
   Ancak, üzücü olan geçtiğimiz ay Avrupa Birliği parlamentosunda Rusya’ya ambargo ve yaptırımların devam etmesi konusunda 4 vekil ret, 4 vekil çekimser, 2 vekil de evet oyu kullanmıştır. Bu oylamada Türk Milletvekillerinin oy kullanışı bizleri derinden yaralamıştır. Bizleri üzmüştür.” dedi. 

    Daha sonra cümlelerine devam eden SARIKAMIŞ,  “Konya sivil toplum kuruluşlarından toplanılan ve Kırım’a gönderilen, 6 bin Kuran-ı Kerim’ in Kırım’da sınırda bekletildiğini söyledi. Bu zamana kadar tüm sorunlarında yanlarında olan Konya STK başkanı Latif SELVİ bey’e ve Kırım’da 25 düğün yapacak olan Mehir Vakfı Başkanı Mustafa ÖZDEMİR bey’e şükranlarını ileterek sözlerini tamamladı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen konuyla alakalı yorumlar yapın. Kırımın Sesi