“ZAMAN RUHUMDA KİRAZ ÇİÇEĞİ KIRIM HANLIĞI'NIN SÜKÛTU” KİTABI YAYINA HAZIR



Kırımınsesi

Aslıhan Tibet CEYLAN ve Özlem Ağırman hanımefendilerin kaleme aldığı kitap şu an Basım aşamasında. Çok çarpıcı bir üslupla kaleme alınan kitabın kapağında: “Çarlık Rusya’sı Kırım'ı ilhak etti. Altın Orda Hanlığı’ nın son kalesi. l-i Osman’ın has bahçesi, meşru varisi.
İstanbul’un Kapısı. Güneş Ülkesi. Kuzeyin mağrur çocuklarının vatanı Kırım. Son bozkır ordusuyla, Ahir zamanının girdabın da kayboldu” yazıyor. Kitap Hakkında bilgi veren sayın Ceylan: “Atalarım Kırım ve Buhara Hanlığı'ndan göç eylemiş. Özlem Ağırman hanımefendinin ailesi de Kırım Bahçesaray’ dan sürgün edilmiş. Kıyıma uğrayan halkımızın çektiği mezalimi kaleme dökmek istedik. Ve "Zaman Ruhumda Kiraz Çiçeği ,Kırım Hanlığı'nın Sükûtu " adında bir roman yazdık.
Çok yakında basılacak. Şerefli halkımızın tarihini layıkıyla anlatmaya çalıştık. Ve bu kitapla Kırım Devleti hakkındaki tüm gerçekleri tarihi ve kültürel anlamdaki tüm detayları kitlelere ulaştırmak için elimizden gelen ne varsa seferber edeceğiz. Kitabımız " Zaman Ruhumda Kiraz Çiçeği Kırım Hanlığı'nın Sükutu " tarihsel argümanlar verilerek yazılmış bir dönem romanı.
Kitabın başkarakteri İltemir Bey'in gözünden ve onun ailesinin üzerinden çarpıcı bir kurguyla Kırım Hanlığı'nın kuruluşu, Osmanlı İmparatorluğu ile ilişkileri Moskofun 1736'da Kırım' da yaptığı büyük yıkım, ilhak ve sonrası, Şahin Giray Han ve daha birçok konunun iç içe geçtiği ve okurun kitabı bitirdikten sonra Kırım hakkında bilmesi gereken her şeyi bileceği ve Kırım'ın verdiği mücadeleyi içselleştireceği bir roman yazdığımıza inanıyoruz. Romanımızın baş karakteri olan İltemir Bey Sayın Mustafa Abdülcemil Qırımoğlu beyefendiden esinlenerek kurgulanmış bir karakter. Ve Kitabımız Sayın Mustafa Abdülcemil Qırımoğlu nun onurlu mücadelesine adandı.
”dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen konuyla alakalı yorumlar yapın. Kırımın Sesi