Kırım’ın ilhakını reddediyoruz



Ukrayna’ya kritik bir ziyarette bulunan Başbakan Davutoğlu, Türkiye’nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü tanıdığını söyleyerek “Sovyetler Birliği dönemi bitti, Rusya Suriye’de rejim ve PYD ile birlikte insanlık suçu işliyor” dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında, Ukrayna ile Rusya’nın gerek Kırım’a yaptığı, gerekse de Suriye’de ortaya koyduğu saldırgan tutumuna karşı ortak bir tavrı benimsediklerini bildirdi. Kırım’da açık insan hakları ihlali söz konusu olduğunu söyleyen Davutoğlu, “Türkiye, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü tanımakta ve Kırım’ın ilhakını ise reddetmektedir. Kırım, Ukrayna’nın bir parçasıdır ve Kırım Tatarları’nın asli yurdudur” dedi.
Davutoğlu, “Bugün Gürcistan, Ukrayna ve Suriye aslında toprak bütünlüğü konusunda Rusya’nın tehdidi altındadır. Ermenistan’a verdiği destek dolayısıyla Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü de fiilen Rusya’nın tehdidi altında” dedi. Davutoğlu, şunları kaydetti: “Biz bu görüşmeleri sürdürürken dahi Rusya, balistik füzeyle Azez’de okul ve hastaneyi vurdu, çok sayıda çocuk ve sivil hayatını kaybetti. Suriye rejimi, bunu destekleyen Rusya ve diğer ülkeler ve YPG başta olmak üzere terör örgütleri bugün Suriye’de birçok insanlık suçuna sebebiyet veriyorlar.”

HALEP’İN YANINDAYIZ

“Eğer Münih’te, Cenevre’de bir diplomatik tiyatro oynanıyor, Suriye halkı katledilmeye devam edilecekse bu suç uluslararası topluma büyük vebal getirir” diyen Davutoğlu, Türkiye’nin her halükarda ve her şartta Suriyeli, Halepli kardeşlerinin yanında olacağını ve onlara insani yardım göndermeye devam edeceğini vurguladı. Davutoğlu, “Şu anda Türkiye güvenlik güçlerinden hiçbir unsurun Suriye içinde bulunmadığını” vurguladı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen konuyla alakalı yorumlar yapın. Kırımın Sesi