'Kırım konusunda Türkiye'nin görüşleri hiç değişmedi'



Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kırım konusunda Türkiye'nin görüşlerinin hiç değişmediğini ve Kırım’ın illegal ilhakını tanımayacağını her zaman dile getirdiklerini söyledi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kırım konusunda Türkiye'nin görüşlerinin hiç değişmediğini ve Kırım’ın illegal ilhakını tanımayacağını her zaman dile getirdiklerini söyledi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının 2016 yılı bütçesine ilişkin yaptığı sunumunun ardından milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, Kırım konusunda Türkiye'nin görüşlerinin hiç değişmediğini söyledi. Türkiye'nin Kırım’ın illegal ilhakını tanımayacağını her zaman dile getirdiklerini belirtti.
Bakan Çavuşoğlu, "Rusya'nın bize bu süreçte en büyük kızgınlıklarından birisi de Kırım konusunda. Batı da dahil tüm dünya önce yüksek sesle konuştular sonra unutmaya başladılar bu konuyu. Ama Türkiye bunu hiçbir zaman unutturmadı" diye konuştu.
Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Rusya ile geçici olan sorunu aşabileceğini ancak ekonomik çıkarların baki olduğunu ifade etti.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen konuyla alakalı yorumlar yapın. Kırımın Sesi