Rusya’ya giden çiçek yüklü tırlar, geri döndürüldü



Rusya'nın gümrük kapılarında uyguladığı gayriresmi ambargo sebebiyle kesme çiçek yüklü TIR'lar geri döndürüldüler.
Uçak ve karayolundan yapılacak sevkiyatlar geçici olarak durduruldu. Krizden dolayı İstanbul'daki Çiçek Fuarı'na davetli olan Rus basını ve sektör temsilcileri de programlarını iptal etti.
1 milyar dolarlık çiçek ithalatı yapan Rusya, uçak düşürme krizi nedeniyle gümrük kapılarında Türkiye'den gelen ürünlere yönelik ambargo uyguluyor. Kesme çiçek ihracatçıları dün Rusya'ya giden 6 tır geri çevrildi. Bugün aynı sayıdaki TIR yola çıkarılmadı. Uçak sevkiyatları da geçici olarak durduruldu.
Gümrüklerden gelen haberler doğrultusunda tırları yoldan çevirdiklerini belirten Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, "Kesinlikle bekletileceği söyleniyor.
Dün giden 6 tır geri döndürüldü. Gönderimleri de durdurduk. Uçak sevkiyatlarını da geçici olarak durdurduk.
Resmi olarak herhangi bir engelleme olmasa da, gayriresmi olarak engellemeler gözüküyor. Tabi bu durum kısa ve orta vadede sektöre çok büyük bir darbe vuracaktır.
Çünkü en büyük ticaret pazarından biri Avrupa'dan sonra Rusya. Zaten Ukrayna'daki karışıklıktan dolayı o bölgede düşen ihracatımız, o bölgenin de eklenmesiyle büyük darbe yiyecek" dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen konuyla alakalı yorumlar yapın. Kırımın Sesi