Qırımtatar maarifçileri, müftiligini ziyaret etip , Qırımnıñ müftisi ile Aci Emirali Ablayevnen körüştiler.


Kırımınsesi(Kırım)

 Körüşüvde ,  Qırım  Müendislik ve Pedagogika  universitetiniñ rektorı Fevzi Yakubov, maarifçi assotsiatsiyasınıñ   reisi Safure Kacametova, Qırımtatar yazıcılar birliginiñ reisi Riza Fazıl , Qırımtatar medeniyet ve tarih miras müzeiniñ  müdiri Safiye Eminova, Maarifçi assotsiatsiyasınıñ  reisniñ yardımcısı Seyran Üseinov , "Yıldız" mecmuasınıñ  baş muarriri  Dilâver Osmanov ve  "Qırım" folklor ansamblniñ art-müdiri Server Kakura  iştirak ettiler.

Qırımtatar maarifçileri  tasil, medeniyet saasında yapqan işlerinen Aci Emirali Ablavnen paylaştılar, ve Aci Emir Ablayevniñ annası Üsniye Ablayeva vefat etmesinen taziyeler bildirip , dua oqup ,merhumına Allahtan rahmet istediler.

Körüşüvde, Qırımtatar maarifçileri, balalarnıñ asili aqqında laf ettiler, Zıncırlı medrese  bu yıl, 500 yılnı toldura ,bu mevzunı açıqlamağa tırıştılar. "İslam tasiliniñ tarihı" adılı konferasn aqqında  da bilgi verildi. 


Görüşme sonunda Kırım Müftüsü Ablayev’e Müftülüğe bağlı olarak düzenlenen Kur’an-ı Kerim, Kırım Tatarca, nakış işleme ve diğer etkinlikler için teşekkür eden aydınlar, söz konusu etkinliklerin İslam değerleri ile birleştirilerek Kırım Tatar halkının geleneklerinin canlanmasına yardımcı olduğunu kaydettı

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen konuyla alakalı yorumlar yapın. Kırımın Sesi