Poroşenko qırımtatar halqına söz berdi




Kırımınsesi(Kiev)
 Qırımtatar halqınıñ liderleri Mustafa ağa Cemilev ve Refat bey Çubarov Ukraina prezidenti Petro Poroşenko ile körüşüvni kerçekleştirdiler.
Er kesni Qırımda energetik qamaçav meselesi meraqlandıra , elektrik sevkiyatının tamamen durdurulması halinde Rusya’nın misilleme yaparak Ukrayna’ya antrasit kömürün satışını yasaklayabileceğini, bunun da Ukrayna’nın yedi elektrik istasyonunun duracağı anlamına geleceğini anlattı.
Bunun yanı sıra Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, yarın Ukrayna Enerji Bakanı Vladimir Demçişin’le görüşerek bu zor durumu ele alacağını ve kayıpları asgariye indirme yollarını bulmaya çalışacağını bildirdi.
Eylemcilerin Kırım’ın idari sınırında sonuna kadar durmaya hazır olduğun söyleyen Çubarov, eylemin en önemli taleplerinden birini hatırlatarak Rusya’nın işgal ettiği Kırım’da Kırım Tatarları ve diğer Ukrayna vatandaşlarına baskı ve takibata son vermesi ve yarımadaya uluslararası insan hakları misyonlarının girişine izin vermesi gerektiğini kaydetti. Ancak söz konusu taleplerin yerine getirilmesi halinde işgalcilerle elektrik sevkiyatı konusunda görüşme yapmaktan söz edilebileceğini ifade etti.
İnsan haklarının sağlanmasının öncelik arzettiğini kabul eden Cumhurbaşkanı Poroşenko, bugün Çaplınka’da polisin aktivistlere karşı güç kullanmasından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve benzer olayın tekrarlanmaması gerektiğinin altını çizdi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen konuyla alakalı yorumlar yapın. Kırımın Sesi