Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu Kırım'a yeniden elektrik verilmesi için üç şart öne sürdü




Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Onursal Başkanı ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu, Rusya’nın Kırım’daki siyasi tutukluları serbest bırakması halinde bölgeye yeniden elektrik verileceğini açıkladı.
Kırımoğlu tarafından yapılan açıklamada Kırım’a yeniden elektrik verilmesi için bazı şartlar öne sürüldü. Bunalrın arasında siyasi tutukluların serbest bırakılması ve KTMM Başkanı Rafet Çubarov’un bölgeye girişine izin verilmesi var. Ayrıca Kırım’da uluslararası bağımsız insan hakları örgütlerinin faaliyetine izin verilmesi isteniyor. Kırımoğlu, Rusya’nın bu şartları yerine getirmemesi halinde yarımadaya elektirğin verilmeyeceğini söyledi.
Ukrayna'da iki elektrik iletim hattı arızasından dolayı Rusya’nın ilhak ettiği Kırım’da yaklaşık bir buçuk milyon insan elektriksiz kaldı.
Kırım’ın Rus yanlısı lideri Sergey Aksenov elektrik santralindeki betonarme kolonların yıkılmasını "terörist eylemi" olarak değerlendirdi. Bu sebeple Kırım'da olağanüstü hal ilan edildi.
Kesinti sebebiyle yarımadada su temini, kanalizasyon ve ısıtma sistemlerinde arızalar yaşanıyor. Akaryakıt istasyonları ve ATM'lerde de uzun kuyruklar oluştu.
Kaynak:Dünya Bülteni

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen konuyla alakalı yorumlar yapın. Kırımın Sesi