Sungurlu Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneğimiz Ankara’da!

ozge kandemir

Millet olarak en önem verdiğimiz unsurlardan biri kültürel değerlerimizdir. Bu değerlerimizi yaşayıp korumak bizim elimizde. Yalnızca korumayla kalmayarak aynı zamanda çevremizdeki insanlara da duyurabiliriz. Bizim kültürel değerlerimiz dilimiz, gelenek ve göreneklerimiz, sanatımız, tarihimizdir. Bunları yaymanın bir yolu da derneklerimiz ve onların yaptığı etkinliklerdir. Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Dernekleri şubeleri bu konuda ellerinden gelenin fazlasını yapmaktadırlar.
15-18 Ekim 2015 tarihleri arasında Ankara Kültür Merkezi’nde “Çorum Tanıtım Günleri” etkinliği olacak. Sungurlu Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği de orada yer alarak kültürel değerlerimizi duyuracak. Dernek Başkanı Adil Uzar önderliğinde Sungurlu şubemiz, bu etkinliğe büyük bir hassasiyet göstererek oldukça donanımlı hazırlanmış: Çibörekler, tabak börekler, köbeteler, tatlıların yanı sıra; tarihimizi, yöresel kıyafetlerimizi,  sergileyecekler. Ayrıca etkinlik sonunda elde edilen para ile birkaç öğrenciye burs imkânı sağlayarak oldukça faydalı bir işe imza atmış olacaklar.
Henüz 2014 Haziran ayında kurulan Sungurlu Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin böyle bir etkinlikte yer alarak Kırım’ı en güzel şekilde tanıtacakları için tebrik ederiz.



0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen konuyla alakalı yorumlar yapın. Kırımın Sesi