ÇUBAROV ’KIRIM ABLUKAYA ALINACAK’

ktmm baskanni refat cubarov

Kırım Tatar Meclisi, Rusya'nın geçen yıl ilhak ettiği Kırım'daki Rus yönetimine yönelik yaptırımların uygulanması için Kırım Yarımadası'nı bir haftalığına ablukaya alacak.
Kırım Tatarları’nın yürütme organı olarak kabul edilen Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı ve Ukrayna Parlamentosu Milletvekili Refat Çubarov, Kırım Tatarları’nın Rusya’nın geçen yıl ilhak ettiği Kırım Yarımadası’na Ukrayna’dan ulaşımı bir hafta içinde bloke etmeye başlayarak yarımadayı ablukaya alacaklarını söyledi.

Giriş çıkışlar kapatılacak

Çubarov, Ukrayna Parlamentosu Başkanı Vladimir Groysman ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında basına yaptığı açıklamada, Kırım Tatarları’nın Kırım’a yönelik abluyaka başlama tarihinin 20 veya 21 Eylül olacağını belirtti. Kırım Tatarları’nın Ukrayna’nın Herson ilinden Kırım’a giriş çıkışları kapatacağını belirten Çubarov, böylelikle, Ukrayna’dan Kırım’a mal sevkiyatının önüne geçeceklerini ve Kırım’daki Rus yönetimine yönelik alınan yaptırım kararlarının yugulanmasını sağlayacaklarını dile getirdi.

Kiev yönetimi yaptırımları yeterince uygulamıyor

Çubarov, 8 Eylül’de Kırım Tatarları’nın manevi lideri olarak kabul edilen Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Kırım Tatarları’nın Kırım Yarımadası’nı ablukaya almaya hazırlandıklarını belirtmişti. Aynı topalntıda Çubarov, Ukrayna’dan Kırım’a sadece bir hafta içinde 5700 ton gıda ürünü sevkedildiğini kaydederek, bunun, Kiev yönetiminin bu konuda yeterince sert politika uygulamamasının bir göstergesi olduğunu dile getirmişti.

 DHA

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen konuyla alakalı yorumlar yapın. Kırımın Sesi