UKRAYNALI KIRIM TATAR ÖĞRENCİLER, ORDU’DA KIRIM BAYRAĞI AÇTI

Avrupa Birliği Ulusal Ajans tarafından uygulanan ve farklı ülkelerden gençlerin bir araya gelme ve birbirlerinin kültürlerini öğrenme fırsatı sunan ‘Gençlik Değişimleri Programı’ kapsamında Ordu’ya  gelen Kırım Tatarı öğrenciler, bin metrede Kırım ve Ukrayna bayrağı açtılar.

AB Erasmus Projesi kapsamında Ordu’ya gelen Ukrayna Romonya ve Kosovadan gelen 37 üniversite öğrencisi AB Merkez Koordinatörü Ümit Şener’in rehberliğinde Ordu Mavi Bayrak Plajı, Kurul Kalesi, Çiseli Şelalesi, Slow City Perşembe, Hoynat adası, Çaka Beyaz Kum plajı, Yason Kilisesi, Haznedaroğlu Konağı gibi tarihi ve turistik yerleri ziyaret ettiler.
Denizden bin metre yüksekliğinde olan tarihi M.Ö. 2100 yıllarına kadar uzanan Kurul Kalesi’nin gezildiği sırada Kırım asıllı Ukraynalı öğrenciler, Kırım ve Ukrayna bayrağı açtılar. Kırım Tatarı ve Müslüman olan öğrencilerin bu hareketi alkışlarla karşılayan diğer ülke öğrencileri arkadaşlarına destek verdiler.
37 öğrenci daha sonra Ordu Valisini ziyaret etti. Valilik Toplantı Salonu’nda ağırladığı öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Ordu’nun yemyeşil bozulmamış doğası, temiz havası, yaylaları ve şelaleleriyle farklı bir güzelliğe sahip olduğunu ve mutlaka görülmesi gereken nadide yerlerden birisi olduğunu ifade etti.
Ziyarette, öğrencilere Ordu’yu tanıtıcı CD, broşür ve fındık ürünlerinin yer aldığı materyaller verildi.


0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen konuyla alakalı yorumlar yapın. Kırımın Sesi