Kırımla Dayanışma Gecesi Yapıldı





Kırımla Dayanışma Gecesi Yapıldı. 

   Kırım Türkleri Kültür Ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi Tarafından düzenlenen ‘Kırım’la Dayanışma Gecesi’ 7 Mart günü Ankara Keçiören Belediyesi Halil İbrahim Sofrasında yapıldı. Geceye Ukrayna Ankara Büyükelçisi Sergiy Korsunsky’de katıldı.     
   Gece öncesi konuşma yapan Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Tuncer Kalkay ‘Kırım’da Rus İşgalini slayt gösterileri anlatarak. Rusya işğalinin hiçbir zaman tanınmayacağını ,Kırım Tatarlarının Liderleri Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu na bağlı olduklarını ‘söyledi.
   Daha sonra konuşma yapan Ukrayna Ankara Büyükelçisi Sergiy Korsunsky konuşmasına Selamünaleyküm diyerek başladı. ‘Rusya’nın saldırgan tutumu hiçbir zaman kabul edilemez. Biz Kırım Tatarları ile birlikteyiz. 
   Sayın Cumhurbaşkanımız Poroşenko da Kırım Tatarıyla birlikte hareket etmektedir. Bizim Kırım politikamız nettir. Rusya Kırım’ı ve Ukrayna topraklarını terk etmelidir. 
   Vatan, Millet ,Kırım diyerek kürsüden indi. Büyükelçi salonda bulunanlar tarafından dakikalarca alkışlandı. Daha sonra Kırım Türkleri Derneğinin hazırladığı program icra edildi. 
   Kırım Halk dansları ve gösterileri büyük beğeni kazandı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen konuyla alakalı yorumlar yapın. Kırımın Sesi