Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegelerine Hain tuzak



Zair Smedlâyev: Kurultay Delegelerine Hain tuzak 

   Rusların Kırım’ı işgal etmesiyle Kırım Tatar Halkından destek alamayan İşgalci yönetim Çeçenistan vari bir uygulamaya gitmek istiyor. Bu konuda açıklamada bulunan Kırım Tatar Milli Kurultayı Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Zair Smedlâyev ‘ İş birlikçi Kırım Tatarlarının kurduğu Kırım Hareketinin girişimleri ile, “27 Şubat tarihinde yapılan Parlamento toplantısı tecrübesini, Kırım Tatar Milli Kurultayı delegelere de uygulamak istiyorlardır. Kurultay delegelere karşı tehditler geliyor, Kırım Tatar Milli Meclisi yeniden yapılandırılmaya, KTMM Başkanı değiştirilmeye çalışılıyor” dedi.     
   Rusya yönetimi yanlısı c-inform.info internet sitesinde, Kırım Parlamentosu Başkan Yardımcısı Remzi İlyasov tarafından organize edilen ve 113 Kurultay delegesinin katıldığı iddia edilen toplantı hakkında haber okuduktan sonra çok şaşırdığını anlatan Smedlâyev, “İlgili toplantı fotoğraflarına dikkatlice baktıktan sonra Kurultay delegeleri arasında, delegelikle hiç alakası olmayan insanları gördüm. Ayrıca, toplantı salonunda bulunan 70 kişiden 113 kişinin nasıl hesaplandığını çok merak ediyorum” Problemlerin olmadığı durumunda, ilgili toplantı organizatörleri, görüş açısını paylaşmayan Kurultay delegelerini de davet etmiş ve herkese konuşma hakkını vermiş olacağını kaydeden Smedlâyev, bazı Kırım Tatarları için yalan, şantaj ve tehditlerin bir norm haline geldiğini belirtti. 
   Smedlâyev, “Halkın milli yönetim organları yeniden yapılandırma girişimleri, Kırım’daki benzer politikasının sonucu. İnsanları, görüş açısına göre ayırıp daha sonra birbirine düşman etme girişimlerini durdurmak lazım. Kırım’da tüm halkların gelişimi ve insan hakların sağlanması için her şeyi yapmak gerek” diye kaydetti. 
    10 Mart tarihinde Rusya yönetimi yanlısı c-inform.info internet sitesinde, geçen hafta sonu Kırım Tatar Milli Kurultayının ‘Kırım’ grubu delegelerin toplantı yaptığı haberi çıktı. İlgili haberde, toplantıya 113 delegenin katıldığı iddia edildi. Söz konusu makalede, ‘Kırım’ grubun, Kırım Tatar Milli Kurultayı toplantısını düzenlemeye talep ettiği ileri sürüldü. Kırım Tatar halkından destek alamayan iş birlikçilerin KTMM ele geçirmek için her yolu denedikleri biliniyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen konuyla alakalı yorumlar yapın. Kırımın Sesi